torsdag 23 september 2010

Beslut om förskola den 12 oktober

Fick ett mail av den förskoleansvarige i kommunen och den 12/10 får vi veta om Eric får en förskoleplats. I denna kommun är det dessvärre ingen självklarhet att man får en plats när man har önskat det även om man lämnade in sin ansökan en månad efter sitt barns födelse. Det ser väldigt lovande ut för oss just nu och enligt föreståndaren på förskolan Västanvind ska det inte vara några som helst problem att ta emot Eric - vi ska bli varse om inskolningsdag efter den 12/10. Vi önskar mitten av november eller i februari.
Vi har pratat med flera föräldrar som haft sina barn på förskolan Västanvind och vi har hittills enbart fått positiv respons, deras barn har inte haft något behov av tecken som stöd utan valt denna förskola pga praktiska skäl. Känns som att vi har haft tur denna gång men vi vågar inte ta ut något i förskott.

Idag har Eric fått sin första riktiga förkylning, han kämpar på även om näsan är helt täppt och det blir tufft att andas. Samtidigt har han fått sin fjärde tand på nedervåningen, bara bra för nu ökar möjligheten att tugga :-)

2 kommentarer:

Noza sa...

är "Västanvind" en special dagis/förskola för speciela barn? låter nästan som det eftersom det tydligen var svårt å komma in om jag fattade det rätt.. Eric är nog en av det sötaste unge med LKG som jag har sett, jag har 2 vuxna polare som har det, och Eric kommer få ett bra liv. :)

Lycka till med allt!

/Noza

Familjen Erlman sa...

Västanvind är en privat förskola som ligger i direkt anslutning till folkhögskolan som är inriktad på döva/ teckenspråk. Idag går endast 2 döva barn där och resten är hörande men av olika anledningar har föräldrarna valt denna plats åt dem. Vi känner oss nöjda med vårt beslut och tack för dem fina orden ( han är sötast i världen för oss :-)