tisdag 11 augusti 2009

12 dagar

Ja, då har det gått tolv dagar sen lilla Eric kom till oss. Måste säga att det fungerar riktigt bra, amning, flaskmatning, sömn etc. Visst är amningen mer komplicerad än den har varit med de två storasyskonen, men tack och lov, det fungerar. Det märks tydligt att han drar i sig otroliga mängder luft när han äter, men med lugnt tempo och många "rappauser" så får han i alla fall i sig den mat han behöver. Vi hade en dag här hemma i början som var rent jävulusisk, han skrek från klockan 07.30 på morgonen till klockan 22.30 på kvällen så när som på två timmar, vår räddning heter Minifom. Efter att ha börjat med dessa droppar (receptfritt på apoteket) så verkar det som att hans kropp hanterar luften han får i sig på ett bra sätt och han sover en hel del.

För övrigt så är det naturligtvis en hel del frågor som kommer i huvudet med jämna mellanrum. Vad händer när han blir förkyld? hur äter han efter operationerna? är det farligt att söva så små barn? ja frågorna är många.
Många svar hoppas vi få från det team vi skall träffa på måndag. De ringde nämligen en sköterska, Anette, från Akademiska igår och hälsade oss välkomna på vårt första besök där nu på måndag. Vi skall få träffa läkare och specialister, se oss omkring på avdelningen och säkert få svar på en hel del av våra frågor. Hon var, precis som personalen på Falu lasarett, mycket trevlig och det känns verkligen bra att få komma dit, resan kan börja...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vad fint du skriver om din familj. Jag hittade hit då jag sökt på andra bloggar och lkg-spalt på google. Er son (hela familjen) är jättefin och det där leendet är ju alldeles speciellt eller hur? Kika gärna in hos oss på www.majamyra.se, där har jag länkat till vår dotters operationssida, hon är idag 7 år och har sin 3:e operation på gång i september. Ha det gott och hälsa mamman med!

Anonym sa...

Hej igen, självklart får ni länka till oss!

Fam Gossas Moberg sa...

Jätte kul och spännande att vi "utomstående" kan och får följa med er på denna lite speciella resa.