torsdag 26 augusti 2010

Kåvepenin med fruktsmak.... mums!

Erics behandling för öron&ögoninflamation från Bulgarien var av hög kvalitet (två sorters penicillin + en dos kortison) denna blandning är vanlig utomlands med används ytters sällan i Sverige pga risken att bli resistent mot penicillin är hög om man äter kortison.
Nåväl, Erics ögon blev friska på 1 dag men för just örat hade det enbart hjälpt om trumhinnan hade gått sönder.... nu kom liksom inte medicinen åt det onda.
Efter ett besök på vårdcentralen fick Eric Kåvepenin (ni som läser bloggen minns säkert hur tufft det var senast han fick den medicinen), denna gång var det med fruktsmak. Detta gjorde att vår riddare med glädje satte sig i våra knän och tog ur nappen, svalde 5 ml - 3ggr/dag för att sedan sätta i nappen igen och fortsätta leka (vår hjälte)
Idag torsdag hade vi läkarbesök med spruttagning inplanerad. Doktor konstaterade att behandlingen för öra/öga hade gått bra - finns en risk för nedsatt hörsel hos Eric men med hjälp av de rör som ska sättas in senare i höst kommer det att bli bättre.
Smärtan var hög när de två sprutor som skulle tas sattes i Erics tunna ben, men återhämtningen gick snabbt och innan vi lämnade rummet var han glad igen.

1 kommentar:

Kryck sa...

Våran tappre riddare Eric!